• Családi Ingatlan

Neked való ez a szakma? - 2. részAz előző részben már „lefordítottam” néhány kifejezést, hogy álláskeresésénél könnyebben eligazodj. Most megmutatok még néhányat.

Nehéz helyzetekben érzed magad igazán elemedben

Lássuk be, kevesen szeretik a nehéz helyzeteket, viszont sokan meg tudják oldani ezeket. Milyen nehéz helyzet fordul elő a szakmánkban? Néhány példa erre:

Összecsúszik két időpont egy lakás megtekintésénél. (Az egyik ügyfél előbb jön, a másik meg késik).

Az eladó és a vevő láthatóan nem szimpatikusak egymásnak, de a vevőnek nagyon tetszik a lakás

A vevő vagy az eladó goromba fajta, modortalan

Tényleg olyan nehezek ezek a helyzetek? Ha feltalálod magad a magánéletben és nem érzed tehernek a problémákat, akkor ennek is megfeleltél.

Önálló munkavégzés

A napod nagy részét egyedül fogod tölteni, illetve mindig mással. (Más és más ügyféllel, de a cégtől egyedül.) Csapatban sokat lehet tanulni, egymást segíteni, de egy idő után nagyon szoros lesz az időbeosztásod, így nem is lesz mindig időd a „csapatra”. Egy kicsit olyan ez, mint a cég a cégben. Kapsz iránymutatást, sok tanácsot, de a napi feladatokat egyedül intézed, nincs egy napi hajcsár, aki diktálna Neked.

Eredmény orientált gondolkodásmódod van

Munkánk során sok olyan tevékenységet lehet végezni, amely időt rabló, de nem hoz eredményt. Ilyen pl. ingatlanok keresése (akár csak a nagy weben), vevő jelölteknek ingatlanok felkutatása, ajánlatokkal bíbelődés. A számítógép hű-de be tudja szippantani azt, aki hagyja. Mivel lehet akkor mérni a tevékenységünket? A beszélgetések számából. Legyen ez személyes találkozó, vagy telefonon történik.


Ügyfél orientált gondolkodásmódod van

Egyszerűen lefordítva ez azt jelenti, hogy meghallgatod az ügyfeleket, és hozzájuk igazítva találod meg a nekik legmegfelelőbb megoldást. Nem biztos, hogy ami Neked tetszik, az másnak is, és ez fordítva is igaz. Csak azért, mert Te nem szeretsz egy házat, lakást, még másnak megfelelhet.

Pozitív személyiséged van

Te is hallottad ugye, hogy a pohár félig üres vagy félig tele van? A mi szakmánkban ez azt jelenti, hogy nincs felesleges munka, ha ügyféllel találkoztál. Minden egyes beszélgetés, találkozó előre visz, akkor is, ha abból nem azonnal profitálsz. Ha nem te adod el az ingatlant, akkor is minimum egy piaci információval bővültél.

Minden egyes felvett ingatlan egy újabb lehetőség, minden egyes vevői találkozó egy újabb lehetőség, minden árcsökkentés egy újabb lehetőség stb. Az egész szakmánk a lehetőségek tárháza, és ha valami nem úgy sikerül, ahogy ezt elképzelted, akkor sem leszel szegényebb. Mi sosem tudunk veszteni, csak nyerni.

Agilis személyiséged van

Ha meg tudsz győzni embereket, akkor ilyen személyiséggel rendelkezel. Vigyázz, ez nem ugyanaz, mint amikor valaki erőszakos! Ha valaki erőszakos, akkor annak nem mondanak nemet, csak kibújnak sokszor pl. egy talánnal. Akkor tudsz meggyőzni, ha meg hallgatod a másikat. Nem kell hangos személyiségnek lenned ahhoz, hogy jó üzletkötő váljon belőled.

Kreativitás

Ez már a hirdetés elkészítésénél kezdődik. Az a jó hirdetés, amely a célzott közönséget találja meg. Kinek is akarom eladni ezt az ingatlant? Milyen vásárlót célzok meg vele? Neki szól a hirdetésem?

Motiváltság

Az önálló munkavégzésnél erről már írtam. Iránymutatást és tudást adunk, a többi csak rajtad múlik!

Ha kedvet kaptál a szakmához, gyere próbáld ki magad! Itt tudsz jelentkezni

  • Családi Ingatlan Facebook
  • Családi Ingatlan Instagram

hr@csic.hu   |   +361 240 3112
1031 Budapest, Szentendrei út 143.

Az oldal teljes tartalmának megtekintéséhez,használj asztali böngészőt!

© 2020 Családi Ingatlan
Adatvédelmi nyilatkozat