• Családi Ingatlan

Neked való ez a szakma? - 1. rész
Korábban már leírtam, hogy én miért szeretem ezt a szakmát. Ezt itt megtalálhatod.

Most nézzük végig, hogy az álláshirdetésekben megfogalmazott feltételek a jelöltekkel szemben mit is jelentenek, hogyan értsd ezt. Ez egy kis értelmezőszótár az ingatlanos álláshirdetésekhez, hogy ne ijedj meg tőlük.

Jó kommunikációs készség

Ez ugye nézőpont kérdése. Kinek mi a jó? Szeretsz beszélgetni, könnyen megtalálod a témát, hangot másokkal? Akkor ez meglesz! Ha félénkebb vagy, akkor is lehet fejleszteni, csak érdekeljenek az emberek. Nem baj, ha olyan típus vagy, akinek egy társaságban nem azonnal ered meg a nyelve, hanem kell egy kis idő hozzá, hogy bemelegedjen. Nem a leghangosabbak a jó üzletkötők, hanem a legkitartóbbak!

Alapfokú informatikai ismeretek

Ma már mindenki használja a számítógépet és van okos telefonja. Ha szoktál szörfözni a neten, és van Facebook-od, és még email-t is használsz, akkor rendelkezel alapfokú ismerettel. A munkánkhoz képeket kell készíteni, ezeket letölteni és hirdetési szöveget megírni.

Kitartó, szorgalmas munkavégzés

Ez megint ki honnan nézi… Igazából ez azt jelenti a mi szakmánkban, hogy a napi munkád, feladataid rajtad múlnak. Támpontot kapsz hozzá, hogy mit kell csinálnod, de hogy mikor és hogyan, a többi Te vagy. Van közöttünk olyan, aki rendszeresen minden nap takarít egy kicsit, beosztja. Pl. a konyhát nem engedi sose „szaladni”, még akkor sem, ha fáradt, vagy most nincs akkora kedve hozzá. Magadra ismersz? Hát erre gondoltak!

Élvezed a pörgést, az üzletkötést

Az én korosztályom ettől megijed. Dehogyis akarok én pörögni! Mit is jelent ez? A napjaink változatosak, nem mindig előre kiszámolható, hiszen ügyfelekkel foglalkozunk. Előfordul, hogy két órával a megbeszélés előtt mondják le az időpontot, és ilyenkor át kell tervezzük a feladatainkat, napjainkat. Vannak olyan napok, amikor meg sem állunk, és vannak olyanok amikor nem kell időpontra rohannunk egyáltalán.

Céljaid vannak, amelyekért hajlandó vagy keményen dolgozni

Ez hasonló a kitartó, szorgalmas munkavégzéshez. Heti szinten érdemes mérni a munkaórák számát. Kezdőként arra számíts, hogy bele kell tenni kb. 40 órát hetente, van, aki ennél többet is foglalkozik vele. Miért? Mert egy szakmát tanulsz meg, miközben már gyakorlod is! Sok mindent el kell sajátítanod, és az elején minden lassabban megy. Ma már mosolygok „kezdő önmagamon”, hogy mennyire elfáradtam egy-egy részfeladattól, és ma már rutinnal hányszorosát el tudom végezni. A főzéshez hasonlítanám. Amikor kezdőként főztem, a szakácskönyv mellettem volt, és szóról szóra néztem a recepteket, 20x is ránéztem miközben „gyártottam” az ételeket. Ma már elég, ha beleolvasok, lemérem a hozzávalókat, és hipp-hopp már készítem is. A szöveges részt el sem olvasom!

A következő cikkemben tovább folytatom, ha kíváncsi vagy rá, keresd egy hét múlva itt. Ha magadra ismersz az eddigiekből, és érdekel ez a szakma, jelentkezz hozzánk!

  • Családi Ingatlan Facebook
  • Családi Ingatlan Instagram

hr@csic.hu   |   +361 240 3112
1031 Budapest, Szentendrei út 143.

Az oldal teljes tartalmának megtekintéséhez,használj asztali böngészőt!

© 2020 Családi Ingatlan
Adatvédelmi nyilatkozat