• Családi Ingatlan

Miért imádom az ingatlanközvetítést?


Kb. 13 éve foglalkozom ingatlan közvetítéssel. Családi házat vásároltunk, és több ingatlanközvetítővel is kapcsolatban voltam. Végül a kiválasztott ingatlannál a tárgyalások 80%-át én bonyolítottam le (miközben a közvetítőm síelt), meg is vettük a házat. Miért vágtam bele? Hát persze hogy a jutalékért, ha az ingatlanközvetítőm ennyit kap ilyen munkáért, akkor majd én…! Természetesen rá kellett jönnöm, hogy nem minden mutatásból lesz eladás, és persze kell, hogy először választékom legyen. És sajnos nem is minden ingatlant én fogok eladni.

Hogy miért ragadtam meg mégis itt?

Nagyon szeretek emberekkel foglalkozni

Olyan típus vagyok, aki bárkivel bárhol szóba elegyedik. Tényleg érdekel a sorsuk. Az időm nagy részét (kb. 80%-át) ez teszi ki. Csak beszélgetnem kell, kicsit olyan ez, mint egy talk-show, csak kamera nélkül.

Szeretem az ingatlanokat

Többször költöztünk és mindig izgalmasnak találtam, ha átalakítottunk, vagy csak új berendezéssel kényelmesebbé tettünk egy lakást vagy házat. Sokszor, ha belépek egy ingatlanba, látom mit is kezdenék vele. Ez a képzelőtehetségem sokat segít az új építésű ingatlanok esetében is, ahol segíteni kell a vevőknek, milyen is lesz az majd az ingatlan az építkezés befejeztével.

Éppen ezért csodálom az újszerű, elkészült ingatlanokat is, tudom, hogy mekkora erőfeszítés van benne, amire ez ilyen lett. Érdekelnek az újabb és újabb műszaki megoldások is.

Minden eset más

Ez nem csak az ingatlanokra igaz, hanem a személyekre is akikkel találkozom. Egy eladásnál sokkal fontosabb, hogy a magánemberek megnyíljanak nekem, és elmondják valós céljaikat, és az okot amiért vásárolnak vagy eladnak.

Szeretek vélemény nyilvánítani

Motiváció nélkül nincs üzlet, és sokszor az elképzelések és az ehhez tartozó anyagi lehetőségek nincsenek köszönőviszonyban. Tanácsot adok az embereknek, hogy valóban meg tudják-e valósítani az álmaikat, vagy ha nem, akkor mit lehet az anyagi lehetőségeikből kihozni.

Nincs két egyforma napom

Változó az időbeosztásom, vannak napok, amikor kényelmesen otthonról dolgozom, és vannak napok, amikor szinte egyáltalán nem vagyok otthon. Szoros időbeosztással élek, vezetem a naptáramat, és rengeteg minden belefér.

Kreatívnak kell lennem

A kreativitás szinonimái az „alkotóképesség, termékenység, teremtőképesség, alkotóerő, produktivitás”. Sokan hiszik azt, hogy csak a művészlelkek lehetnek kreatívok. Nekem, aki egyébként inkább logikus alkat vagyok, és pl. katasztrofálisan rajzolok, és nem tudok énekelni, ebben a műfajban brillírozhatok.

Ez már a hirdetés elkészítésénél kezdődik. Az a jó hirdetés, amely a célzott közönséget találja meg. Kinek is akarom eladni ezt az ingatlant? Milyen vásárlót célzok meg vele? Neki szól a hirdetésem? Milyen marketinget kell csinálnunk ahhoz, hogy meg is találják ezeket a hirdetéseket?

Mindennap tanulok valami újat

A munkánk összetett, és így sok mindenre figyelnem kell. A hirdetések, marketing folyamatosan változik. Jogból is folyamatosan tanulok, újabb és újabb kérdések és megoldások merülnek fel. Vezetőként az ingatlan piaci híreket is figyelem. Változnak a hitelezési szabályok, földhivatali eljárások, építésügyi szabályok is évről évre.

Összefoglalva szerintem a világ legjobb szakmáját választottam!

Weston Gyöngyi Tulajdonos, Ügyvezető

  • Családi Ingatlan Facebook
  • Családi Ingatlan Instagram

hr@csic.hu   |   +361 240 3112
1031 Budapest, Szentendrei út 143.

Az oldal teljes tartalmának megtekintéséhez,használj asztali böngészőt!

© 2020 Családi Ingatlan
Adatvédelmi nyilatkozat