• Családi Ingatlan

Érdemes ingatlanközvetítőnek állni?


Sok csábító hirdetést találsz ingatlanközvetítői munkára. Az első, amit tisztán látnod kell, ez nem munka, hanem szakma. Mi a különbség?

Először is munkakezdésnél betanulsz kb. 1 hét alatt. Egy szakma elsajátításához pedig idő kell. Sokrétű a feladatunk, ezért nem is várható el, hogy egy gyorstalpaló tréningen 1 hét alatt kompetensen tudjál válaszolni jogi, műszaki, vagy hitelezéssel kapcsolatos kérdésekre. Egy profi illetéket és adót számol, tisztában van a jogi megoldásokkal adásvételnél, tudja, hogy hitel felvételnél melyek a feltételek, értelmezni tud akár egy 20 oldalas tulajdoni lapot is, stb.

Ezért is szoktuk azt mondani, hogy az első három hónap a betanulás ideje, ahhoz, hogy profivá válj ennél persze több időre lesz szükséged. Nálunk az alapozó tréning programunk ezért kb. 3 hónapot ölel fel, és ezek után jöhet az OKJ-s képzés, hogy a profizmus alapjait lerakjuk. Mindkét képzést ingyen tudjuk biztosítani neked.

Szabad időbeosztás

Ez valóban igaz, hiszen Te fogod a saját időpontjaidat szervezni, az idődet beosztani. Kötöttség nálunk kevés - a tréningek időpontja előre megbeszélt, illetve heti 1x tartunk értekezletet. A többi idővel Te rendelkezel.

Munkánk nagy részét ügyfelekkel töltjük, ezért alkalmazkodnunk kell az ő időbeosztásukhoz. Gyakran a délutáni órákban és hétvégén tudunk találkozni velük.

A szabad időbeosztás nem azt jelenti, hogy ebben a szakmában elég a napi 2-3 órás munkával töltött idő. A sikeres üzletkötők 40-50 órát dolgoznak hetente. Ami fontos, hogy legyen egy heti időbeosztásod, az egyes munkafázisokat tervezd meg, és tartsd is be őket.

Igazából azok szeretik ezt a fajta életmódot, akik nem bánják a változatosságot és a váratlan helyzeteket. Számtalanszor előfordul, hogy akár az aznapi programunk változik, hiszen ügyfél mond le időpontot. Sebaj! Ilyenkor a felszabadult időnket kitöltjük valamilyen hasznos elfoglaltsággal!

A magam ura vagyok

Az időbeosztásodat illetően mindenképpen, de azért ne felejtsd el, hogy csapatban dolgozol, és a szakmai vezetőd számon fog kérni. A napi feladatokat Te szervezed meg, nem osztja ki senki, ugyanakkor nem is ostoroz senki, hogy csináld! Ha olyan az egyéniséged, hogy magadat viszed előre, akkor sikeres leszel.

Átlagnál magasabb fizetés

Ezt inkább úgy szeretem megfogalmazni, hogy mindannyian többet keresünk, mint az eredeti szakmánkban keresnénk. Mivel a szakmát meg kell tanulni, ezért a kezdet az nehéz. Az első két-három hónapban nem biztos, hogy lesz kereseted, mivel jutalékból részesedsz, ehhez először el kell adni. Változóak a jutaléksávok, nálunk teljesítménytől függ ez is.

Csak jól kell beszélni hozzá

Természetesen ez az alapja a szakmánknak, hiszen kb. időnk 70%-át a beszélgetések teszik ki (és ennek nagy része telefonon történik). De azért ez nem elég hozzá. Ha kitartó és szorgalmas is vagy, akkor tényleg a Te egyéni teljesítményed alapján alakul a jövedelmed!

Hogy érdemes-e ingatlanközvetítéssel foglalkozni? Ha az előzőek szerint nem sikerült eltántorítani, akkor mindenképpen! Jelentkezz hozzánk, hogy még többet tudj meg erről a szakmáról!

  • Családi Ingatlan Facebook
  • Családi Ingatlan Instagram

hr@csic.hu   |   +361 240 3112
1031 Budapest, Szentendrei út 143.

Az oldal teljes tartalmának megtekintéséhez,használj asztali böngészőt!

© 2020 Családi Ingatlan
Adatvédelmi nyilatkozat